مخزن تحت فشار که به همراه دستگاه تصفیه آب خانگی و نیمه صنعتی اسمز معکوس (RO) مورد استفاده قرار می گیرد، یک بخش واسط برای ذخیره و ارسال آب برای شیر برداشت در زمان مصرف آب تصفیه شده به شمار می رود.
آب تصفیه شده خروجی دستگاه RO در یک محفظه دیافراگمی که معمولاً از جنس بوتیل (butyl) می باشد، ذخیره می شود. زمانی که شیر برداشت برای مصرف آب باز می شود، آب داخل این محفظه به وسیله فشار هوای فشرده شده در مخزن به سمت شیر هدایت می شود.
برآمدگی موجود در بالای مخزن تحت فشار که شیر روی آن بسته می شود، برای ورود و خروج آب در نظر گرفته شده است. یک نازل دیگر هم معمولاً در پایین و یا کف مخزن برای باد زدن استفاده می شود که برای افزایش فشار در بخش هوای مخزن مورد استفاده قرار می گیرد.
شکل زیر، ساختار کلی یک مخزن تحت فشار را نشان می دهد.
زمانی که هیچ آبی در مخزن تحت فشار نباشد، فشار هوای مخزن حدوداً می بایست بین 5 تا 10 psi تنظیم شود. وقتی همزمان با شروع به کار دستگاه RO ، آب تصفیه شده وارد مخزن می شود، بتدریج فشار آن شروع به افزایش می کند.
دستگاه های تصفیه آب RO معمولاً مجهز به یک پرشر سوئیچ هستند که وقتی فشار مخزن به حدود 2/3 فشار آب ورودی دستگاه برسد، خود بخود دستگاه RO خاموش شده و تولید آب متوقف می شود. به عنوان مثال اگر فشار آب شهری حدود 60 psi باشد، تولید آب زمانی که فشار مخزن به حدود 40 psi برسد، قطع می شود.
یکی از نکات مهمی که می بایست در مورد مخازن تحت فشار RO به آن اشاره نمود، این است که گنجایش آب مخزن تحت فشار با ظرفیت اسمی مخزن یکسان نیست. به دلیل فضای اشغال شده توسط هوا و دیافراگم، مقدار حجم آب قابل ذخیره، کمتر از حجم اسمی مخزن است. به عنوان مثال، در یک مخزن با ظرفیت نامی 4 گالن، حدود 2.5 گالن آب تصفیه شده می تواند ذخیره شود.
شما در این صفحه می توانید انواع مخزن تحت فشار RO را مشاهده و ضمن مطالعه مشخصات فنی و مقایسه آنها با یکدیگر، محصول مناسب را انتخاب و خریداری نمائید.